Psychotronic Orient Atelier AQ

Svatí a archandělé - Veronese

Archanděl Raguel wu74972a4 

Cena:
Archanděl Raguel wu74972a4

ARCHANDĚL RAGUEL

Funkce: uvědomit si fyzické tělo*hlava v nebi, nohy na Zemi* kontakt s andělem strážným* přátelství* práce na sobě* stabilita jemněhmotných těl* vážit si přírody* růst* materiální nadbytek* prostor pro sebe a ostatní* dýchání* překonat útěk ze Země*

Jeho jméno znamená "přítel Boha". Často je nazýván archandělem spravedlnosti a poctivosti, zvláště v oblibě jej mají outsideři. Dovolávejte se Raguela, kdykoliv se cítíte utlačováni či manipulováni. Raguel vám poradí, jak ve vašem osobním, tak veřejném životě dosáhnout vyrovnanosti a čestného jednání. Stejně tak jej povolejte na pomoc těm, jimž se dostává nespravedlivého zacházení.

Hlídá dobro a je přátelsky oddán lidstvu. Manifestuje se ve stromech poskytujících nám ochranu, útěchu a sílu. Velký počet lidí je v současné době zaměstnán duchovním vývojovým procesem, přičemž často dochází k zanedbávání potřeb fyzického těla, podvýživě čaker jedna až čtyři, k nerovnováze jemněhmotných těl a k poruchám souhry jemněhmotných těl a fyzického těla.

Koruna stromu může být zdravá, pokud kořeny zásobují kmen a větve odpovídající výživou. Meditace a padesát cigaret denně nejde dohromady. Dříve nebo později se tento rozpor mentálně ohlásí a budeme postaveni před rozhodnutí, co skutečně chceme. Klid a zahlcení negativními zvyklostmi nebo růst spjatý s tělesnou očistou. Božího duchu a Světlo k sobě můžeme pozvat pouze tehdy, když je náš chrám čistý. Konečně nikoho by ani nenapadlo provádět svatý obřad ve špinavých prostorách.

Archanděl Raguel vybrušuje naše vědomí pro vnímánípotřeb těla. Přivádí naši pozornost k věcem, jež nám nečiní dobře. Závislosti nedostatek pohybu, povrchové dýchání, neostatek živin atp. jsou negativní návyky rozdílného původu, karmické a rodinné struktury, které nám brání být přítelem našemu tělu.

Tak, jako si sami uzavíráme prostor pro duševní a duchovní růst, tak také nemůžeme hájit prostor, který pro sebe používají ostatní. když se nechceme ochránit sami, nepodaří se nám ochránit ani ostatní.

Archanděl Raguel může vyrovnávat nerovnováhu na všech úrovních tím, že přivede naše vědomí k poznání rušivého faktoru. Spojuje nás s prasilou stromu, otevírá nás sebelásce a sebeúctě, tak aby se mohly zhroutit sebezničující struktury a jejich místo mohlo zaujmout uzdravení, hojnost a růst.

V kontaktu s archandělem Raguelem můžeme dosáhnout průlomu rozhodnutím, že se již nadále nebudeme fyzicky omezovat tím, že budeme přijímat látky, o kterých dobře víme, že nám nedělají dobře. zvyky jsou nahrazovány rozhodnutím probudit vlastní sílu a být skutečně teď a tady.  To má přímé účinky na pocity našeho těla a materiální tok. Nače tělo nám signalizuje, co mu dělá dobře a my jednáme podle toho. Hmota je nám přátelsky nakloněna, protože jsme tady rádi a již ji neodmítáme. Duchovní aktivity padají na úrodnou půdu a jsou živeny Zemí. Může dojít i k realizaci nápadů a plánů týkajích se léčení, poradenství či napsání knihy o vlastních zkušenostech. Stačí se rozhodnout být tady a teď a začít tím, že budeme obývat své tělo.

Kdo jsou to archandělé?

Archandělé se představují: "Jsme jemněhmotné bytosti a existujeme v netělesné formě bytí v bezprostřední blízkosti pramene a původu Světla, které nazýváme Bohem. Zde v centru existuje nejvyšší vibrace, jež vůbec je, vysílající ty nejjemnější vibrace lásky, které nám substance propůjčuje a které se zhušťují do hmoty teprve ve velké vzdálenosti.

Jsme vznešení služebníci Světla a svojí přítomností, svým soucitem a milosrdným jednáním projevujeme Otce-Matku-Boha, jednotu všech věcí.

Jsme Božím impulsem lásky, která byla seslána až do Vaší pozemské úrovně, aby Vám připomněla vaše vnitřní Světlo, a aby znovu zažehla ten téměř vyhaslý plamen. Skrze nás působí různé aspekty Světla a čisté lásky. Pracujeme na Vašem vývoji na stejné úrovni vědomí jako Nanebevzatí mistři. Je to bod dotyku Světla a hmoty. Nebyli jsme však, na rozdíl od Nanebevzatých mistrů, s výjimkou archanděla Metatrona, nikdy inkarnováni.

Vaším duchem cestujete v noci do míst, kde začíná mizet hmota. Jsou to místa Ducha, Světelné chrámy, které obýváme. Proto Vám nejsme cizí a nosíte naše obrazy ve svém nitru. Zjevujeme se Vám v postavě, odpovídající Vašemu obrazu duše o kvalitě Světla, která námi proniká. To je jazyk, kterým společně hovoříme."

Archandělé jsou pokládáni za vladaře či knížata všech andělů. Každý z nich má určitou moc a oblast, za kterou nese božskou zodpovědnost. Já přikládám větší důležitost tomu, že jsou prospěšní lidem a ovlivňují náš osobní rozvoj.
Archanděl je mocný dozorčí nad anděly, který má ještě další specializované funkce, jako například zbavování lidí strachu, jejich ochranu nebo léčbu. Různá náboženství a duchovní skupiny hovoří o rozdílném počtu archandělů. Podle některých jsou pouze čtyři, podle jiných sedm a ještě další tvrdí, že je jich nekonečný počet.

  

Archandělé a dny v týdnu

Den v němž přicházíme na svět nám hodně napoví, jací jsme, jak budeme putovat na své životní cestě a jak naplníme svůj životní osud. Ti, kteří se hlouběji zabývají anděly, ví, že každý den v týdnu náleží jednomu andělovi, jenž v něm vládne a tak i působí na všechny osoby v tomto dni zrozené. Jsou to nejvyšší archandělé - Gabriel, Uriel, Michael, Zadkiel, Anael, Samael a Rafael. Každý anděl emanuje svoji specifickou energií a jako ochránce příslušného dne pak usnadňuje svým zrocencům jejich často nelehkou cestu životem a jemně je obdarovává určitými povahovými vlastnostmi.

Podívejte se podle dne, v němž jste se narodili, který anděl nad Vámi rozprostírá svá křídla a pomáhá Vám s překonáváním životních překážek a dosahováním životních cílů.

Vládce pondělí je Gabriel

Prvnímu dni v týdnu vládne Gabriel, anděl dobrých zpráv. Osoby narozené od jeho křídly jsou půvabné, laskavé i přizpůsobivé. Činnostem, které vykonávají, věnují veškeré úsilí a nadšení. Jsou to lidé šetrní s potřebou mít vždy v rezervě nějaké úspory. Často se věnují různým druhům sběratelství, mají dobrou paměť a rádi se chlubí tím, že si pamatují i detaily dávno uplynulých událostí. Jejich povaha je rozmarná až vypočítavá, romantická a často i s určitou dávkou přehánění. Osoby z prvního dne v týdnu velice touží po oddanosti svých prátel. V lásce pak oceňují jemnost, soucit a nikdy nemohou odpustit zradu.


Vládce úterý je Uriel

Osoby narozené v úterý má pod svými křídly anděl Uriel. Tito lidé vyzařují vnitřní energií, nade vše si cení svobodu a nezávislost. Nesnášejí omezování, což je nasměrovává k vedoucímu postavení jak v zaměstnání, tak i v rodině a mezi přáteli. Vyznačují se dobrými schopnostmi v jakékoliv oblasti, rovněž mají velice silnou vůli. To jim umožňuje hrát přední a důležitou roli v životech druhých. Jejich výrazná vnitřní energie může u nich vyvolávat nervové napětí, vedoucí až k extrémnímu počínání. Ve vztahu ke svým milovaným jsou nekritičtí až zaslepení. Od druhých však vyžadují věrnost, upřímnost a naprostou poslušnost.

Vládce středy je Michael

Osoby narozené ve středu ochraňuje anděl Michael. Jsou to lidé, kteří se umí dokonale přizpůsobit prostředí, jsou obratní. Jejich myšlení je analytické a díky tomu zvládnou každou záležitost předem si dobře promyslet a vnímat její klady i zápory. Jsou schopni rychleji než jiné osoby dojít k tomu nejvhodnějšímu závěru. Doslova si libují v náhlých a výrazně kontrrastních změnách. Mají smysl pro humor a ve vztahu k jiným lidem jsou srdeční. Snadno navazují nové známosti nejen v soukromí, ale i v pracovní oblasti. Při diskusích se cítí jako ryba ve vodě. Jejich zájmy jsou široké a upoutává je vše, co se kolem nich děje. Nepříjemně snášejí monotónnost v partnerském či manželském vztahu.

Vládce čtvrtku je Zadkiel

Pod křídly anděla jménem Zadkiel se lidé narození ve čtvrtek vyznačují schopností předvídání, dobrou intuicí a dokonce až darem prorockým. Jsou veselé, optimistické povahy a často mluví více než by bylo vhodné. Nelze se proto na ně hněvat, neboť jsou ve své podstatě otevření, poctiví, šlechetní a tolerantní ve vztahu k těm, s nimiž spojili svůj život. Často se u nich projevují sklony k filozofování. Jsou vnímaví vůči utrpení druhých. Milují děti a zvířata. V lásce jsou věrní, velice se cení dobrého a klidného rodinného zázemí.


Vládce pátku je Anael

Anděl Anael pečuje o ty, kteří se narodili v pátek. Jsou to osoby rovnovážné s výraznou potřebou spravedlnosti, harmonie a pořádku. Mají dokonalé schopnosti pro práci diplomatickou, či tam, kde je potřeba zvládat strategické postupy. Jsou citliví na vše, co se kolem nich děje, přitom jsou schopni chladnokrevně posuzovat i odsuzovat jiné osoby a události. Vyznačují se upřímností a laskavostí. Dokážou velice hluboce milovat. Vyhýbají se násilí, konfliktům a jakýmkoliv nesrovnalostem. Ve finančních záležitostech jsou opatrní. Celkově jsou poněkud roztržití a tak řešení náročnějších případů vždy odkládají na pozdější dobu.


Vládce soboty je Samael

Ochráncem osob narozených v sobotu je anděl Samael. Tito lidé nesnášejí, když jim někdo zasahuje do jejich osobního života. Touží být nezávislými a zcela samostatnými. Umí ocenit logické myšlení stejně, jako moudré názory a zásady. Jsou spíše vážní, uzavření do sebe, ale dokáží být věrnými přáteli a splnění daného slova je pro ně prioritní. Libují si v poskytování rady a pomoci těm, které milují. Netolerují pochlebování, faleš a nápadné demonstrování citů na veřejnosti. Příliš jim nesedí novoty, nejlépe se cítí v tradičních ustálených poměrech. Málokdy se projevují na veřejnosti, takže mohou působit dojmem osob lhostejných, chladných a nedůvěřivých. Často mohou podléhat rozličným komplexům.

Vládce neděle je Rafael

O nedělní zrozence pečuje Rafael, anděl, který rád cestuje. Jsou to lidé, kteří mají silný smysl pro humor a jejich nálady podléhají rychlým změnám. Působí dojmem osob silných a dynamických, ale ve svém nitru podléhají častým pochybnostem. Snaží se být pro ostatní užitečnými a pomáhat, jak je to jen možné. Cítí, že se narodili pro naplnění vyšších cílů a obvykle tzv.vyčnívají z davu, tj.převyšují tam, kde ostatní "plují v jednotném proudu". Jejich přirozeností je vynikat nad ostatními a vnucovat jim své názory. Přitom však to jsou osoby milující a srdečné. Své pocity se snaží projevovat co nejpůvabněji.

« zpět